Gotowanie – Sambar

[pe2-image src=”http://lh3.ggpht.com/-yFT5B4dm76Q/UWhF0TwdT5I/AAAAAAAAA8M/WC81HWLRhbU/s144-c-o/DSCF3504.JPG” href=”https://picasaweb.google.com/110375521600890825208/SambarCookingClass#5866015279609106322″ caption=”” type=”image” alt=”DSCF3504.JPG” ]

Nauka w gurukkulamie to nie tylko śpiewanie i gra na instrumentach. To spotkanie z Guru. Amma dała się namówić na lekcję gotowania jednej z podstawowych potraw Kerali – Sambaru. Ponoć, jeśli umiesz ugotować Sambar, to jesteś już w połowie Keralką/Keralczykiem. Asystują w kuchni Mustakeen i Jagadir, służący- pomocnicy Ammy. Ale ostateczne roztrzygnięcia smakowe należą do niej.

[pe2-gallery album=”aHR0cDovL3BpY2FzYXdlYi5nb29nbGUuY29tL2RhdGEvZmVlZC9iYXNlL3VzZXIvMTEwMzc1NTIxNjAwODkwODI1MjA4L2FsYnVtaWQvNTg2NjAxMjUwODY2NzIxMTQ3Mz9hbHQ9cnNzJmFtcDtobD1lbl9VUyZraW5kPXBob3Rv”]

Napisz komentarz

Twój e-mail jest tylko dla naszej wiadomości. Wymagane pola są zazmaczone*

*
*

Powrót