12 kwietnia 2013

Gotowanie – Sambar

DSCF3504.JPG

Nauka w gurukkulamie to nie tylko śpiewanie i gra na instrumentach. To spotkanie z Guru. Amma dała się namówić na lekcję gotowania jednej z podstawowych potraw Kerali – Sambaru. Ponoć, jeśli umiesz ugotować Sambar, to jesteś już w połowie Keralką/Keralczykiem. Asystują w kuchni Mustakeen i Jagadir, służący- pomocnicy Ammy. Ale ostateczne roztrzygnięcia smakowe należą do niej.

czytaj dalej…

3 kwietnia 2013

Katarzyna – zdjęcia

20081122(004).jpgDSCF0844.JPGDSCF8281.JPGFoto-0071#1.jpgFoto-0088#1.jpgPIC_0202.jpgPIC_0208.jpgDSCF0927.jpgPIC_0608.jpg

czytaj dalej…

28 marca 2013

Kasia i Witek

2009-12-26-15-43-09_0095.jpgFoto-0098#1.jpgIMG_0015.jpgDSCF0417.jpgDSCF08241.jpgDSCF0925.jpg
11 marca 2013

Witek

DSCF7296.JPGDSCF7810.JPGDSCF8427.JPGFoto-0079#2.jpgPojedyncze, 2010.08.28 o 13:51.jpgPojedyncze, 2011.03.14 o 21:53 #4.jpgPhoto on 2010-07-06 at 11.10 #3.jpgMAKL4491.jpg
23 lutego 2013

Mięsożercy

Listopad 2012. Po pięciu miesiącach w Delhi, odnaleźliśmy wołowinę. W dzielnicy muzułmańskiej Nizamuddin.
czytaj dalej…

18 lutego 2013

Roztocze

DSCF7843.JPGDSCF7851.JPGDSCF7857.JPGDSCF7939.JPGDSCF8091.JPGDSCF8105.JPGDSCF8110.JPGDSCF8140.JPGDSCF8179.JPG
Powrt